Gala Premiilor lui Bihorel: De ce i-am trimis primarului Ilie Bolojan o pereche de ochelari (FOTO)

Şi anul acesta, printre premianţii Galei lui Bihorel s-a aflat primarul Ilie Bolojan, care a venit la spectacol, dar a trebuit să plece înainte de momentul pe care i l-am dedicat. Drept urmare, premiul „Oamenii din Sânmartin / Toţi către Oradea vin” a fost ridicat de preşedintele CSM Oradea şi colegul de partid al edilului, Florin Birta.

Motivaţiei i-a dat citire Richard Balint, care marţi seara l-a ajutat pe directorul BIHOREANULUI, Mircea Chirilă, în acordarea Premiilor lui Bihorel: „Primarul Ilie Boloan a avut ideea unirii cu Sânmartin. Datorită sprijinului frăţesc al aliaţilor UDMR-işti şi apatiei cetăţenilor, referendumul a picat, aşa că oraşul acesta, în loc să devină Oradea Mare, a rămas un Kiss Varad. Zâmbind printre dinţi către cei care s-au opus proiectelor sale, Bolojan a decis să continue şantierele pentru ca, dacă nu-i mare, oraşul să fie măcar tare. Singura lui problemă este că pe data de 31 decembrie va trebui să taie panglicile, concomitent, la Centrala pe Gaz, la Aquapark, la Drumul expres, la Dealul Ciuperca, la Campusul Şcolar, la Piaţa Unirii, la conductele de termoficare, la termoizolarea blocurilor, la cele două pasaje peste Centură, operaţie care-i va lua cel puţin un trimestru”.

Maestrul de ceremonii a dat apoi citire diplomei pregătite pentru Ilie Bolojan şi i-a înmânat lui Florin Birta o pereche de ochelari pe care acesta să-i dea mai departe edilului. „Ia ghiciţi de ce îi dau eu domnului Bolojan o pereche de ochelari? Pentru că am auzit că nu-l vede bine pe Mircea Mălan la concursul pentru Primărie de anul viitor”, a spus Mircea Chirilă, în aplauzele audienţei.

Martorii oculari spun că premiul l-a amuzat şi pe viceprimarul Mălan, care se afla în public, în rândul al doilea. În fond, Gala Premiilor lui Bihorel e prilej de amuzament şi de împunsături nevinovate. Loviturile adevărate „se poartă” în campania electorală, iar adevărata valoare a candidaţilor la numărătoarea voturilor se vede…


*
*