Clasament pe interes: Sorbonica a revenit în topuri nu pentru că s-a apucat de cercetare, ci pentru că… şi-a plătit taxa

După ce anul trecut nici măcar nu a prins un loc în clasamentul internaţional Scimago, care ordonează instituţiile de învăţământ din întreaga lume după performanţele în cercetare, Universitatea din Oradea a revenit în top. În categoria instituţiilor de cercetare din România, Sorbonica a fost plasată pe locul 16 din 27, iar în lume pe locul 722.

Vinerea trecută, reuşita a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe de conducerea Universităţii printr-un comunicat care însă nu sufla nicio vorbă despre „detaliul” că în anul precedent a lipsit cu desăvârşire din clasament.

Bihorel a aflat motivul revenirii, care nu are nicio legătură cu cercetările universitarilor orădeni, ci cu faptul că Universitatea pur şi simplu doar şi-a înnoit abonamentele la bazele internaţionale de date ştiinţifice, neplătite înainte cu un an din zgârcenie, ceea ce a şi făcut ca instituţia să fie ignorată.

Deci sorboneii nu s-au apucat, brusc, să facă cercetare şi să scrie articole ştiinţifice. S-au prins numai că, dacă dai un ban, stai ceva mai în faţă…


*
*