Cearta pe bloc: Noua arhitectă șefă din Primărie, contestată de o orădeancă

Nici n-a apucat Cristina Antonina Buruiană să ajungă în Primărie, unde din 1 iulie va fi noul arhitect şef, că deja e şi contestată. O orădeancă, Maria Vidican, a bombardat cu sesizări Primăria, Prefectura, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi parchetele locale, nemulţumită că pe strada Gheorghe Doja, lângă clinica New Medics şi alături de un bloc cu trei etaje pe care afaceristul Călin Raita l-a ridicat în urmă cu mai bine de un deceniu, ar urma să fie construit încă unul, cu două etaje.

Deşi nu ea se învecinează cu viitorul imobil, ci copiii ei, care deţin apartamente în blocul făcut de Raita, femeia e total nemulţumită de proiect şi convinsă că dezvoltatorul, firma Boratom, va călca şi grădina acestora. Mai mult, Vidican susține că întocmirea proiectului de către arhitecta Buruiană nu e deloc întâmplătoare, şi o acuză că ar fi falsificat schiţele, ceea ce s-a dovedit neadevărat.

Cert este că, de câteva luni, o funcţionară de la Instituţia Arhitectului Şef nu face altceva decât să dea răspunsuri la zecile de sesizări înregistrate pe această temă, toate cu acelaşi verdict şi aceluiaşi destinatar: cât timp ditamai blocul făcut de Raita există acolo, cu trei etaje, nu poate fi oprită dorinţa oricărui alt constructor de a ridica în vecinătate un imobil mai mic cu unul.


*
*