Cea mai tare parcare (FOTO)

Dacă până mai anii trecuţi se remarcau depozite clandestine de deşeuri prin cartiere, mai nou turiştii care vizitează Oradea au ocazia să observe şi ditamai parcarea conspirativă, iar asta în plin buricul târgului.

Pentru că pasajul din clădirea Madach Imre, ce leagă strada cu acelaşi nume de Calea Republicii, a fost curăţat şi porţile din fier masiv care străjuiau până nu de mult accesul au fost desferecate, locul a fost transformat în parcare de către întreprinzătorii din zonă, care îşi lasă aici maşinile fără nicio jenă.

Spre deosebire de fraierii care parchează regulamentar, culmea e că nu scot din buzunar nicio leţcaie, iar spre deosebire de şmecherii care îşi pun maşinile neregulamentar, o fac şi fără niciun risc ca acestea să le fie ridicate.

Nu de alta, dar platformele „hingherilor” nu încap în pasaj, iar angajaţilor Serviciului Parcări care le-ar putea bloca nici nu le trece prin cap să verifice şi zona asta. E drept, un inconvenient totuşi există, şi anume ca la plecare să-şi găsească maşinile pline de „amintiri” de la porumbeii care sunt, de fapt, singurii paznici ai pasajului…

6

*
*