Cărbune de grădină: Cum era să se ardă şeful Electrocentrale cu cenuşa de la CET-ul II

Asociaţii care au cumpărat în urmă cu două săptămâni fostul CET II de la lichidatorul Termoelectrica s-au gândit să dea lovitura. Ştefan Boghiu, patronul Ascom International, a încercat să-i vândă administratorului special al Electrocentrale, Stănel Necula, la preţ de speculă, cărbunele găsit în depozitele fostei termocentrale.

Şi poate că s-ar fi ajuns la o negociere dacă angajaţii Termoficare n-ar fi făcut probele de cărbune. Abandonată la începutul anilor 2000, rezerva acoperită de pământ şi bătută de ploi avea puterea calorică a pământului de grădină.

Văzând că e pe cale să fie refuzat, Boghiu a încercat să negocieze un preţ suficient de convenabil pentru ca Electrocentrale să-l accepte, dar afacerea a căzut pentru simplul motiv că directorul Necula n-a vrut să se… ardă.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Emil | 5 februarie 2016 10:20

    Asta cei de la CET stiu, nu trebuiau sa faca nici o proba. Carbunele care nu este folosit pana primavara, peste sase luni cand se reia furnizarea de caldura, nu mai este bun de nimic. CET-ul II este inchis de 15 ani, la ce au mai facut analize?