Bodog vs. Restul lumii: Senatorul PSD Florian Bodog a dat în judecată Ministerul Educaţiei pentru că i-a retras titlul de conducător de doctorate

După ce ministrul Educaţiei Mircea Dumitru i-a retras titlul de conducător de doctorate, iar Universitatea din Oradea n-a avut de ales decât să constate că nu mai are această calitate şi să-i redistribuie doctoranzii altor profesori, Florian Bodog, preşedinte al PSD Oradea şi totodată proaspăt câştigător al unui nou mandat de senator, se cere „reparat” în instanţă.

El a dat în judecată Ministerul, deschizând la Curtea de Apel Oradea un proces prin care solicită suspendarea deciziei ce l-a lăsat fără dreptul de a coordona doctorate. Deocamdată, cererea lui nu are stabilit un prim termen de judecată, aşa că Bodog are mai mari șanse să ajungă habilitat în Drept decât în Medicină.

În acelaşi timp, Universitatea nu ştie încă ce să facă cu calitatea lui de profesor, obţinută la fel de fraudulos ca abilitarea. De peste o lună, rectorul Constantin Bungău a cerut sfaturi de la Minister, întrebând ce şi cum să facă, dar fără să fi primit vreun răspuns. Răspuns care probabil nici nu va mai veni în grabă, dat fiind şi rezultatul purpuriu al alegerilor parlamentare.


*
*