Beni Rus ar trebui să-l dea în judecată pe Sanyi Kiss

Se zice că Dumnezeu nu bate cu parul. Așa se întorc lucrurile încât cel de jos ajunge sus, iar cel de sus riscă să ajungă și mai sus, poate chiar la ceruri.

Acum mulți ani, Beni Rus și Sanyi Kiss ticluiau cel mai mare tun imobiliar al județului, cu vânzarea unor terenuri ce au aparținut unităților militare. Oricum prețul era nerușinat de mic, dar obrazul s-a mai îngroșat o dată și a fost vândută de Județ doar amprenta pe care urma afaceristul să construiască blocurile. Asta, pentru ca prețul, de la foarte mic, să ajungă la derizoriu. Timpul a trecut și, cu toate că manevra a fost descoperită, pământul a rămas tot în posesia lui Beni, pe motiv că faptele s-au prescris.

Iată, însă, cum intervine pronia cerească. Bolojan s-a trezit că vrea un stadion nou, iar spațiul ocupat de acesta „mușcă” și din terenurile lui Beni. Iar primarul, zgârcit cum îl știm, îl va despăgubi doar cu „amprenta”, adică cu o sumă mult mai mică decât dacă ar fi cumpărat de la Județ întreg terenul. Păi, să nu-l dai în judecată pe Sanyi pentru înșelăciune?


*
*