Atenţie, gropi! Călătorii de pe drumul Salonta-Tulca-Tinca au ajuns să marcheze singuri gropile neasfaltate (FOTO)

În timp ce se laudă cu covoare asfaltice puse inclusiv pe drumuri judeţene în stare foarte bună, din dorinţa de a raporta cât mai multe realizări, Consiliul Judeţean şi-a ignorat mai modesta obligaţie de a plomba gropile din drumurile cu adevărat distruse.

Aşa a procedat, de exemplu, cu DJ 795 Salonta-Tulca-Tinca, unde miercurea trecută şi-au găsit sfârşitul roţile a două autoturisme înmatriculate în Cluj şi Satu Mare, rupte în gropile a căror adâncime ajunge chiar şi la 15-20 centimetri.

Partea bună a lucrurilor – nu şi pentru păgubaşi – este că luna trecută Consiliul Judeţean a hotărât, totuşi, ca DJ 795 să intre în reabilitare şi modernizare. Partea proastă e că nu se ştie peste câţi ani va fi făcut un proiect şi lucrările vor fi licitate.

Totuşi, şi până atunci şoferii pot pretinde despăgubiri tocmai fiindcă CJ n-a făcut cel mai simplu şi ieftin lucru din fişa postului, adică să pună firmele pe care le plăteşte pentru întreţinerea drumurilor să acopere gropile.

Până una alta, cei păţiţi au realizat cum au putut „marcaje” de avertizare privind existenţa acestora, măcar şefii judeţului să nu mai dea în ele…


*
*