Arşi la gaz! Cum a ajuns firma Distrigaz în supărări cu Primăria

Lovitură surprinzătoare la sfârşit de an: săptămâna trecută, Termoficare Oradea s-a racordat în cel mai mare secret la reţeaua magistrală Transgaz, scăpând astfel definitiv de serviciile intermediarului Distrigaz în furnizarea de combustibil pentru noul CET.

Operatorul privat deţine în curtea societăţii o conductă de alimentare şi o staţie de reglare a presiunii prin care alimenta cazanul şi turbina pe gaz a vechiului CET, trăind din adaosul de 27% pus peste preţul Transgaz, dar prin racordarea direct la magistrală Termoficare va economisi circa 16,4 milioane lei în cele şase luni de vară când foloseşte cazanul pe gaz.

Măsura luată i-a enervat la culme pe reprezentanţii Distrigaz, care lunea trecută i-au cerut socoteală viceprimarului Florin Birta, cel care înainte să fie instalat în această funcţie făcuse parte din Consiliul de Supraveghere al societăţii, încasând o indemnizaţie de 10.000 lei pe lună.

Reprezentanţii Distrigaz s-au plâns că măsura luată de Termoficare ar fi incorectă şi au cerut o compensaţie. Fapt pentru care nu-i exclus ca în anii care vor veni Primăria să mai limiteze din zona unitară de încălzire în care firma poate furniza servicii…


*
*