Ars cu apă: Pasajul din zona Ciheiului inundă periodic casa unei familii de orădeni (FOTO)

O familie de orădeni care locuiesc lângă intersecţia străzii Ciheiului cu şoseaua de centură îşi trăiesc drama vieţii. Cum inelul ocolitor al oraşului a fost proiectat deasupra nivelului curţii, la fiecare ploaie mai zdravănă, apa adunată de pe şosea se revarsă în casă.

Furtuna de miercurea trecută a făcut ca nivelul apei în locuinţă să crească la mai bine de o palmă, iar umezeala să urce de-un metru în pereţii imobilului. Proprietarii sunt cu atât mai supăraţi cu cât reprezentanţii municipalităţii le-au promis de mai bine de un an exproprierea, pentru a amenaja un drum colector de-a lungul arterei, ceea ce însă nu s-a mai întâmplat.

Sătul să îşi reabiliteze locuinţa după fiecare ploaie mai puternică, proprietarul imobilului a încercat s-o asigure împotriva inundaţiilor, ca să mai aibă din ce îşi acoperi paguba, dar ghinion! Asigurătorul a acceptat să încheie o poliţă numai pentru… incendiu.

La fel ca Primăria, firmele de asigurare sar cu două mâini când au de luat bani şi stau cu ele la spate când trebuie să plătească!

 


*
*