Am fost judeţ galben, acum suntem roşu. Situaţia e în continuare maro…

Relatare despre modul în care au decurs alegerile în Bihor.

1. Cei mai harnici votanţi au fost cetăţenii turmentaţi care au venit la vot direct de la nuntă. Două secţii de votare s-au închis pentru că nuntaşii au băut cerneala pentru tuşieră.

2. Patru pensionari au fost descoperiţi în circumscripţia 978. Ei au declarat jandarmilor că au rămas acolo de la alegerile precedente şi n-au mai plecat acasă de teamă să nu întârzie.

3. Serviciul de medicină legală a lucrat non stop. Angajaţii au trebuit să îmbălsămeze 648 de alegători din circumscripţia Rulikowski care doreau neapărat să-şi exprime opţiunile de vot.

4. PSD-ul a reuşit să aducă la urne toţi pensionarii, promiţându-le că vor putea pleca cu ele acasă.

5. Partidul lui Băsescu a luat o bătaie soră cu moartea de la Mircea Diaconu care de data asta a participat la alegeri ca persoană fizică.

6. Nu s-au petrecut incidente grave în cartierul Voltaire pentru că aducerea cu duba la alegeri a rromilor face parte deja din tradiţia locului.

7. Mai mulţi alegători din mediul rural au reclmat la Biroul electoral judeţean că găleţile nu aveau mâner şi pelerinele erau găurite.

8. Deşi au obţinut 21% din voturi UDMR-ul solicită dublarea procentului pentru că alegătorii lor au votat şi în Ungaria, având şi cetăţenie maghiară.

9. Având în vedere că pe cei de la Forţa Civică şi PPDD şi Ţărănişti nu i-au votat nici neamurile, aceştia nu mai au ce căuta în marea familie europeană.

10. Procurorii n-au mai deschis anchete penale în cazurile de fraudă din lipsă de biblii, infractorii refuzând să jure pe cărţile de telefon puse pe capotele maşinilor de servici.

11. Iată cifrele finale pentru judeţul Bihor: PSD 67%, PNL 33%, PDL 31%, Mircea Diaconu 24%, PMP Băsescu 18%, alţii 15%. Aceste date coincid cu cele furnizate cu trei zile înainte de alegeri de institutele de sondare a opiniei publice.


*
*