Alduit de DNA: Senatorul Cornel Popa a avut dosar penal la DNA pentru mărturie mincinoasă

De senatorul liberal Cornel Popa, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, nu s-a auzit prea mult în ultima perioadă. Poate d-aia că a fost destul de ocupat cu vizitele la sediul DNA Oradea, unde, după cum a auzit Bihorel, a avut de dat nişte explicaţii pentru depoziţiile contradictorii pe care le-a făcut în calitate de martor în dosarul de corupţie al chestorului Liviu Popa.

Ce-a căutat parlamentarul în povestea cu poliţiştii? În perioada în care era şef peste CJ Bihor, Popa ar fi pus o vorbă bună la şeful Poliţiei Bihor şi la fostul şef al Parchetului Beiuş, Gligor Sabău, şi el client al DNA într-un alt dosar, pentru stoparea anchetelor pornite pe numele colegului său de partid, edilul şpăgar al Beiuşului, Adrian Domocoş.

Cornel Popa a recunoscut traficul de influenţă cu jumătate de gură în faţa procurorilor, pentru ca, mai apoi, în faţa judecătorilor să nu-şi mai aducă aminte de nimic. Urmarea? Procurorii DNA l-au chemat la o şuetă menită să-i lecuiască amnezia, tratamentul prescris fiind un dosar penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

În final, însă, vindecarea s-a produs, iar omul a scăpat şi fără „efecte adverse”, primind  soluţie de renunţare la urmărirea penală, însă nu înainte de a da o nouă declaraţie în care-şi recunoaşte statutul de mincinos. Bihorel e curios, totuşi, unde a spus „Alduitul” minciuna: la DNA, de teama procurorilor, sau în faţa instanţei, cu mâna pe Biblie? Aşa, de chestie…


*
*