Alduit de DNA: Senatorul Cornel Popa a avut dosar penal la DNA pentru mărturie mincinoasă

De senatorul liberal Cornel Popa, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, nu s-a auzit prea mult în ultima perioadă. Poate d-aia că a fost destul de ocupat cu vizitele la sediul DNA Oradea, unde, după cum a auzit Bihorel, a avut de dat nişte explicaţii pentru depoziţiile contradictorii pe care le-a făcut în calitate de martor în dosarul de corupţie al chestorului Liviu Popa.

Ce-a căutat parlamentarul în povestea cu poliţiştii? În perioada în care era şef peste CJ Bihor, Popa ar fi pus o vorbă bună la şeful Poliţiei Bihor şi la fostul şef al Parchetului Beiuş, Gligor Sabău, şi el client al DNA într-un alt dosar, pentru stoparea anchetelor pornite pe numele colegului său de partid, edilul şpăgar al Beiuşului, Adrian Domocoş.

Cornel Popa a recunoscut traficul de influenţă cu jumătate de gură în faţa procurorilor, pentru ca, mai apoi, în faţa judecătorilor să nu-şi mai aducă aminte de nimic. Urmarea? Procurorii DNA l-au chemat la o şuetă menită să-i lecuiască amnezia, tratamentul prescris fiind un dosar penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

În final, însă, vindecarea s-a produs, iar omul a scăpat şi fără „efecte adverse”, primind  soluţie de renunţare la urmărirea penală, însă nu înainte de a da o nouă declaraţie în care-şi recunoaşte statutul de mincinos. Bihorel e curios, totuşi, unde a spus „Alduitul” minciuna: la DNA, de teama procurorilor, sau în faţa instanţei, cu mâna pe Biblie? Aşa, de chestie…


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale