Abonat la bătaie

Un bihorean din satul Prisaca se plânge de peste doi ani autorităților că e terorizat de… propria-i familie. Ioan Flore, bărbat în toată firea la peste 40 de ani, soţ şi tată, e luat periodic la păruială ba de taică-su, ba de fratele mai mare, care îl ţin în pumni şi picioare pe motiv că nu vrea să-şi mute boarfele din casa bunicilor, unde s-a născut, a crescut şi şi-a întemeiat familia.

Când se aghezmuiesc bine, rudele îl iau la scărmăneală de vuieşte tot satul. Bărbatul a tot sunat la 112, strigând să-l scoată jendarii din mâinile tatălui şi fratelui, dar când oamenii legii ajung la faţa locului scandalul e gata încheiat iar amenda o încasează, culmea, tot cel învineţit. Disperat că viaţa i s-a transformat într-un calvar, omul şi-a dat tatăl şi fratele în judecată, sperând că-i va potoli.

Greşit! În loc să se rărească, bătăile s-au îndesit, iar între două înfăţişări mai primeşte câte-o corecţie fizică, poate-poate nu s-o mai prezenta la judecată. Acuma pune şi Bihorel o întrebare: omului ăsta chiar îi e scris să moară în bătaie?


*
*