Vremea socotelilor: Trei funcţionari care au lucrat pe proiectele europene ale Oradiei îşi pierd funcţiile

Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să moară! Odată apropiate de final proiectele europene derulate de Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, conducerea Primăriei ia în calcul restructurarea acesteia.

Trei dintre angajaţi părăsesc DMPFI încă de luna aceasta. Cristian Delcea, artizanul proiectului aquapark-ului Nymphaea, e singurul care a plecat de bună-voie, alegând să-şi încerce norocul în străinătate din cauza nivelului de salarizare scăzut pe care îl avea la Primărie.

Alţi doi colegi, Eugen Negruţiu şi Anca Trifan, care au lucrat la proiecte precum grădina de la Ciuperca şi reabilitarea Pasajului Vulturul Negru, au fost îndemnaţi de conducerea municipalităţii să părăsească DMPFI pentru câte un post în administraţia Cetăţii.

Negruţiu a fost luat la ochi de primarul Ilie Bolojan după ce a fost incapabil să dea detalii dintr-un proiect de care se ocupa, iar Trifan a avut ghinionul să răspundă de reabilitarea mozaicului din Pasaj, unde a intrat pe contrasens cu viceprimarul Mircea Mălan.

Având în vedere serviciile aduse oraşului, cei doi n-au fost chiar decapitaţi, ci li s-a dat varianta surghiunului. Că tot a fost ani de zile puşcărie în Cetate…


*
*