Voia Domnului: De ce și-a dat, de două ori, demisia, președintele comunității penticostale din Bihor

Este zarvă în comunitatea penticostală din Bihor. Preşedintele ales în urmă cu un an, păstorul Liviu Apolzan, cunoscut şi ca fondatorul Liceului Betel, şi-a dat deja de două ori demisia din funcţie, dar tot de-atâtea ori a revenit asupra deciziei.

Aceste răzgândiri i-au făcut pe unii orădeni penticostali să-i scrie lui Bihorel, arătând că îşi pun semne serioase de întrebare faţă de judecata păstorului, ţinând cont că nu se poate decide nici măcar dacă vrea sau nu să le fie lider.

Bihorel a aflat că de ambele dăţi Apolzan a demisionat din pricina unor scandaluri. Unul din ele vizează biserica penticostală din Tileagd, care ar fi rămas fără autorizaţie din partea cultului, pentru că nişte bani strânşi la o colectă ar fi dispărut fără urmă.

Cel de-al doilea este la biserica Tabor din Oradea, unde enoriaşii s-ar fi supărat când au aflat că păstorul lor a închiriat apartamentele bisericii pe bani de nimic, unor prieteni de-ai săi.

Confruntat, pe rând, cu cele două situaţii, Apolzan a vrut să demisioneze, spunând că nu-şi doreşte să rezolve probleme care nu ţin de el, chit că asta presupune funcţia pe care o ocupă.

De fiecare dată l-au făcut să se răzgândească fraţii din comunitate, arătându-i că, dacă se retrage, va deveni interimar fostul preşedinte, Ioan Moldovan. Iar pe acesta aproape nimeni nu-l regretă…

4

4 Comentarii

*
*

 1. >> Postat de Rev. Ioan Pop | 3 septembrie 2021 09:14

  FERICE DE MILIARDARII PENTICOSTALI DIN BIHOR, CONDUCĂTORII EPISCOPIEI PENTICOSTALE DIN ORADEA: NELU I. MOLDOVAN, BOGDAN IOAN, ILIE JOLŢA, RADU ȚÎRLE ȘI LIVIU APOLZAN

  Desigur, miliardarii hoți și corupți, enumerați mai sus, nu vor avea parte de prima Fericire rostită de Domnul HRISTOS : „Ferice de cei săraci, căci a lor este Împărăția Cerurilor”.
  Zeci de milioane de dollari trimiși de Bisericile din America, Europa Occidentală și Australia au fost deturnate și gestionate fraudulos de liderii Com. Regionale Penticostale Bihor în ultimii 31 de ani. Trebuie adăugate apoi sumele mari de bani fraudate, primite de la Stat și de la Consiliile județene și locale, în ultimii 31 de ani, pentru ridicarea de noi biserici și sedii de cult somptuoase.
  Menționăm aici și mita uriașă primită în anul 2005 de liderii Penticostali corupți, Moldovan Ioan, Ilie Jolța, Bogdan Ioan și Radu Țîrle, din partea Sectei Internationale Church of God, prin liderii americani Rev. Dr. Timothy Hill și Johnny Buia, pentru afilierea Cultului Penticostal la această Sectă Internațională C. O. G., contrar Statutului Cultului Penticostal (Independent) din România.
  Ulterior, directorul de misiuni internaționale, Rev. Johnny I. Buia, a fost condamnat, caterisit și exclus de conducerea Church of God International pentru 6 acte de viol și pedofilie cu minore din familii Penticostale din Detroit, MI.
  Din miliardele deturnate și furate de liderii C.R.P. Oradea, ei și-au ridicat zeci de Fundații și firme prospere, au făcut mari investiții imobiliare, vile peste vile, în care huzuresc ca niște nababi, împreună cu fii și nurorile lor căpătuiți, în timp ce populația României se confruntă cu cel mai scăzut nivel de trai din Uniunea Europeană!
  Să nu uităm și miliardele de lei deturnate de ei pentru a-și cumpăra cariere și poziții în politica înaltă (murdară) Românească, un post de Senator PNL pentru Radu Țîrle, apoi de președinte al Consiliului Județean Bihor, și unul de deputat PDL pentru tinerelul Nicolae Jolța, fiul mahărului Penticostal, Ilie Jolța, un securist notoriu, deconspirat de Colegiul CNSAS București. Aventura politică a acestora, împreună cu fiul bătăuș al președintelui Cultului Penticostal, deputatul PDL Lucian Riviș Tipei, a eșuat lamentabil.

  Biroul de Investigații Penticostale

 2. >> Postat de Claudiu PopAcești | 14 octombrie 2019 11:51

  Acești așa ziși penticostali care au scris la ziar sigur sunt doar penticostali cu numele Ana ceva nu ar trebui să iasă afară din casă

 3. >> Postat de pocaitiiflocatii | 22 septembrie 2019 14:27

  * nu fura si nici nu beau, numa de rup 🙂

 4. >> Postat de Gal Eleonora | 21 septembrie 2019 20:19

  Vor ramine orfani de parintel bietii „crestini.” Cit zbucium si presiune mai poate sa aduca cercetarea cailor Domnului.