Ungur estem! Şeful Inspectoratului Şcolar, transformat în ungur de elevi

După ce şi-a ridicat în cap şefii UDMR Bihor, tăind din clasele pe care şcolile maghiare voiau să le înfiinţeze pentru următorul an de învăţământ, dar în final a cedat presiunilor, inspectorul şcolar general al judeţului, pesedistul Alin Novac Iuhas, pare că s-a reabilitat complet în faţa comunităţii maghiare. Ba chiar că i-ar şi aparţine acesteia!

Joia trecută, la adunarea generală a Consiliului Naţional al Elevilor, şeful IŞJ Bihor a fost prezentat cu nume… unguresc! Pe cartonul aşezat în dreptul lui la prezidiul evenimentului, organizatorii i-au maghiarizat numele din Iuhas în „Iuhasz”, deşi inspectorul general e român get-beget, originar din Beiuş.

Novac este numele său de familie încă din naştere, de la părinţi, iar Iuhas cel de ginere, preluat la căsătorie de la tatăl socru, Viorel Iuhas, celebrul zootehnist care, după ce a fost viceprimar al Beiuşului (calitate pentru care s-a „potcovit” cu o condamnare de 3 ani şi 10 luni de puşcărie în primă instanţă), a ajuns în conducerea Administraţiei Ape Crişuri. Oricum, fie Iuhas, fie Iuhasz, în ungureşte tot cioban înseamnă.

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Asta-i cea mai tare: | 19 februarie 2016 17:44

    Nu cioban estem… Presul de la intare estem.

  2. >> Postat de Ciobanu | 18 februarie 2016 19:22

    Un oportunist ordinar, paralel cu actul educatiei.