Unde tai şi unde crapă: Inspectorii Luciei Varga verifică pădurile asaltate de hoţi din zona Dobreşti

Mare control zilele astea prin pădurile din zona Dobreştilor, cunoscută ca fief al hoţilor de lemne. În timp ce ITM, Inspecţia Fiscală şi Garda Financiară au luat cu asalt afaceriştii cu lemne, inspectorii trimişi de ministrul Lucia Varga verifică Ocolul silvic.

Şi nu oricum, ci cu sapele în spate, căci cunosc şi ei şmecheriile „braconierilor” care, mai nou, după ce taie copacii, îngroapă cioturile sub pământ pentru a nu lăsa urme.

Bihorel a aflat că verificările sunt cu tâlc, căci ministerialii ar fi găsit cele mai mari probleme fix în zona păstorită de pădurarii Andrei şi Viorel Firicel, cei care au cerut de mai multe ori venirea inspectorilor pentru a stopa furturile de lemne patronate tocmai de fostul şef de ocol, Sorin Silaghi, apropiat liberalilor, care trage sforile pentru a se întoarce în funcţie.

Oricare ar fi substratul, adevăru-i că se fură, iar inspectorii au constatat singuri asta, căci au găsit câteva sute de metri cubi de lemn dispărut. Ca urmare, au decis să-şi prelungească şederea în zonă. Poate aşa vor găsi şi adevăraţii vinovaţi, nu doar acarii Păun…


*
*