Un spectacol pierdut: Actriţa Iarina Demian acuză Teatrul Regina Maria de lipsă de profesionalism

Ajuns la a doua ediţie, Festivalul Internaţional de Teatru de la Oradea nici n-a început că a şi stârnit deja un scandal în lumea artistică, şi încă la nivel naţional.

Motivul e de toată jena: la mijlocul lunii iunie, cu două săptămâni înaintea termenului-limită pentru înscrierea spectacolelor în secţiunea de concurs, actriţa Iarina Demian de la Teatrul Lucia Sturza Bulandra din Bucureşti a trimis organizatorilor orădeni, în calitate de preşedinte al Fundaţiei artEST şi de producător, un DVD cu înregistrarea spectacolului „Coada”, după un text de Israel Horowitz, solicitând selecţionarea acestuia în competiţie.

Surpriza a fost, însă, că deşi a doua zi a primit confirmarea de primire a DVD-ului la destinaţie, adică la Teatrul din Oradea, în august organizatorii i-au comunicat că l-au pierdut, astfel că spectacolul va fi inclus doar în secţiunea Fringe, în afara concursului. Urmarea? Vinerea trecută, Iarina Demian i-a trimis directorului Daniel Vulcu o scrisoare deschisă în care ironizează „profesionalismul” organizatorilor, subliniind că mesajul spectacolului era, culmea, despre ideea de competiţie.

Mai ştii, poate tocmai de-aia n-a fost acceptat şi DVD-ul a fost făcut pierdut intenţionat!

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de rashela | 12 septembrie 2014 15:46

    S-o duca in Israel.Sa ne mai lase.Nu ne mai pitem c/c/ de ei .popor ales.