Tupeu de pedeleu: IŞJ Bihor ar urma să-i plătească fostului şef Dorel Luca 70.000 de lei

Anul trecut, când în toată ţara au fost blocate proiectele cu finanţare europeană realizate pe axa POSDRU – Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, au existat probleme mari şi la Oradea.

Mai precis, la Inspectoratul Şcolar, unde fostul şef, PDL-istul Dorel Luca, era acuzat că s-a pus abuziv manager în toate proiectele instituţiei, încasând astfel bani pe nedrept. De la momentul scandalului, Luca n-a mai fost plătit de IŞJ Bihor pentru proiecte, aşa că a dat în judecată, cu tupeu, şi Inspectoratul, şi Ministerul Educaţiei, şi Autoritatea de Management pentru POSDRU.

În primă instanţă, la Tribunalul Bihor, fostul inspector şef a şi câştigat procesul, judecătorii stabilind – că doar nu dau de la ei – că IŞJ ar trebui să-i plătească banii retroactiv. Bihorel a auzit că suma s-ar ridica la 70.000 lei. Era şi păcat ca un geniu în domeniul proiectelor europene cum este Luca să rămână neremunerat.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Carp III | 2 septembrie 2013 14:53

    Sa plateasca completul de judecata care a admis faptul ca pe proiecte si bani europeni orice judecator din RO poate decide cine e manager, cat produce respectivul, ce obiective a atins si ce rezultate a obtinut prin proiectele in cauza dar, mai ales, cum de se poate sa fie cineva platit din doua surse publice in acelasi timp.