Ţăran cu menajeră: Preşedintele asociaţiei urbariale din Chişcău, acuzat că toacă subvenţiile anuale

Scandal monstru în Asociaţia Urbarială Crăiasa din Chişcău, după ce sătenii au descoperit că bănetul primit anual ca subvenţii pentru îngrijirea păşunilor, sute de mii de lei, este tocat de preşedintele composesoratului, Sorin Criste, pe lucrări fictive ori cu muncitori aleşi doar din rândul celor care acceptă să împartă câştigul cu el.

De când conduce Asociaţia, omul, în viaţa de zi cu zi slujbaş la o fabrică de alcooale, şi-a tras tractor, maşină, şi-a renovat casa, ba chiar şi-a angajat menajeră în locul nevestei plecate la muncă în străinătate, decontând toate cheltuielile, zic consătenii, din banii de subvenţie.

Ca să se convingă de adevăr, localnicii i-au cerut lui Criste să pună pe masă evidenţele contabile, dar fiindcă au fost refuzaţi s-au adresat oamenilor legii.

Atâta că, după cum i-au povestit lui Bihorel, plângerea depusă în primăvară la Postul de Poliţie din Pietroasa a fost aruncată într-un sertar câteva săptămâni bune de agentul Gheorghe Bat, fiind înregistrată abia când păgubiţii s-au dus cu jalba la şeful Poliţiei Beiuş, Remus Indrei. Deocamdată tot degeaba, căci în continuare ancheta bate pasul pe loc.


*
*