Cine se mai chinuie să ia BAC-ul pentru a intra la facultate, mă-sa-i ştiu eu cum…

În sfârşit Dottore Plagiatore a făcut dreptate. De ce doar elevii merituoşi să intre la facultate iar loazele să stea pe dinafară? Sigur că şi până acum existau unii fără BAC care intrau la facultate. Pe geam să fure calculatoare şi laptopuri, dar astea erau cazuri izolate.

Pentru prima oară în istoria bimilenară a neamului, Guvernul lui Victor Viorel declară dictatura proştilor, stabilind legătura indisolubilă între executiv şi popor: la aşa guvern, aşa populaţie. Totuşi, cred că încă mai există resurse pentru decăderea definitivă a învăţământului. Aşa că, măi băieţi, mai băgaţi şi alte minunăţii în legea educaţiei, cum ar fi:

  1. Pot intra la facultate şi absolvenţii şcolilor profesionale, dar numai dacă sunt instalatori sau electricieni şi doar în interes de serviciu.
  2. Pot să se înscrie la doctorat elevii care se angajează că în maximum 5 ani iau BAC-ul şi în cel mult 30 de ani termină, la propriu, o facultate.
  3. Dacă până acum se putea face doctoratul la FF, acum se va putea face şi la seral dar numai sub formă de învăţământ la distanţă.
  4. Elevii cu coeficient de inteligenţă negativ vor face parte din rezerva de cadre a Guvernului.
  5. Toate lucrările de doctorat originale, asupra cărora nu există suspiciunea de plagiat vor fi declarate nule.
  6. Proba de abilităţi de limbă se va transforma în cea de abilităţi de limbi.
  7. Şcolile superioare se vor transforma în Universităţi Postliceale Profesionale.
  8. Clasa zero se va generaliza atât în ciclul gimnazial, cât şi în cel liceal pentru a fi în ton cu nivelul cunoştinţelor elevilor.
  9. Admiterea în universităţi va avea un singur criteriu: ordinea alfabetică.
  10. Deviza lui Lenin „Învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi” va fi înlocuită cu sloganul „Ţara te vrea prost”.

*
*