Taina supărării: Ortodocșii din Astradrom, revoltați că mitropolitul Clujului dă bani pentru refacerea Palatului greco catolic din Oradea

Mare supărare pe tineretul ortodox din Bihor, reunit în Astradrom, o asociaţie cu valenţe naţionaliste şi ortodoxe aproape de talibanism.

După cum arată o postare publicată marţea trecută pe blogul ONG-ului şi semnată de un anume profesor Cristian Marc, supărarea a fost declanşată de faptul că mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a decis să doneze 80.000 lei către Episcopia Greco-Catolică din Oradea, pentru lucrările de refacere a palatului distrus de incendiu.

Tinerii îl acuză pe prelat că se linguşeşte „pe lângă puternicii zilei”, deoarece episcopul unit orădean, Virgil Bercea, este un om cu influenţă şi mason din loja Opus Dei, şi nu este la fel de darnic cu parohiile ortodoxe, cărora le spune mereu că nu are bani pentru lucrări ori construcţii.

Marc spune că Episcopia Greco-Catolică este suficient de bogată şi, de fapt, nici nu merită vreun ajutor pentru că, în 2005, a evacuat Biblioteca Judeţeană.

În plus, Astradrom Bihor îl acuză şi pe primarul Ilie Bolojan că a sărit prea repede cu bani pentru refacerea clădirii, autorul întrebându-se dacă aceeaşi viteză ar fi avut-o edilul dacă era vorba de o clădire a reformaţilor ori ortodocşilor.

Bihorel nu poate, totuşi, să nu observe făţărnicia reprezentanţilor bisericii care înghite bani cu duiumul din bugetele publice pentru construcţia unei faraonice catedrale din Bucureşti…


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale