Sula şi Prefectura: Instituția Prefectului Bihor, corigentă la relaţiile cu cetăţenii

Bihorel a făcut un mic experiment, la capătul căruia poate da lumii o veste deloc plăcută: dacă e să vă bazaţi pe serviciile Prefecturii Bihor, mai bine vă luaţi gândul!

La o cerere de acum un an, prin care i se solicita, cu argumente, să nu dea aviz de legalitate Regulamentului de publicitate al Primăriei Oradea, plin de prevederi dictatoriale „a la Bolojan”, Instituţia Prefectului n-a catadicsit să răspundă nimic concret, astfel că nu-i de mirare că, de curând, municipalitatea a „updatat” regulamentul cu pricina, făcându-l şi mai restrictiv.

Bihorel a revenit, acum o lună, printr-un email trimis Prefecturii, solicitând să vadă corespondenţa cu Primăria, pentru a se lămuri dacă reclamaţia sa a fost tratată cum se cuvine. Şi s-a lămurit: niciun răspuns de la reprezentanţa Guvernului în teritoriu!

Pe 18 octombrie, un nou email a fost trimis şi pe adresa prefectului, şi pe cea a cancelariei acestuia, iar reacţia a fost aceeaşi: zero! Pardon, nu chiar: săptămâna trecută instituţia a trimis presei locale un set de fotografii oficiale ale prefectului Ioan Mihaiu, realizate la un shooting cu un pozar profesionist, pentru a fi folosite la ilustrarea ştirilor despre instituţie. Adică n-o fi având Prefectura răspunsuri pentru toţi „proştii”, dar măcar să dea bine în poze…


*
*