Soluţie creştinească pentru statuia din Piaţa Unirii: Să-l punem pe Iisus!

Asociaţia Visual Kontakt, deja cunoscută pentru organizarea a tot felul de expoziţii şi evenimente nonconformiste, a lansat recent prin mediul virtual un concurs botezat „Orthodox is better”, conceput după ce reprezentanţii asociaţiei au constatat că asistăm la o adevărată „biserificare” a ţării.

Orădenii au fost provocaţi, aşadar, să realizeze un colaj prin care să modifice zone şi clădiri importante ale oraşului adăugându-le, fiecare după cheful şi imaginaţia proprie, câte un simbol religios.

Cea mai bună „producţie” a fost desemnată o lucrare numită „Măgarul”, realizată de jurnalista Monica Mateiu, care ia în derâdere proiectul autorităţilor de a-l înlocui în Piaţa Unirii pe Mihai Viteazu cu Regele Ferdinand, dar şi propunerea comunităţii maghiare, care în acelaşi loc ar vrea o statuie a Sfântului Ladislau.

Soluţia propusă de autoarea lucrării „Măgarul” este ca în mod ironic pe soclu să fie urcat chiar Iisus călare pe un asin.

Care e părerea lui Bihorel? Păi, o singură certitudine există, şi anume că din calul lui Mihai Viteazu se poate obţine, cu mici modificări, un măgar onorabil, ceea ce ar duce la importante economii financiare.

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de puiutu | 25 iunie 2013 14:10

    Mai lasati prostiile! Stie cineva cum arata Iisus? N-aveti ce lucra?

  2. >> Postat de TDS | 24 iunie 2013 12:08

    Isus calare pe asin? NU, NU si iar NU! Sa se faca copia statuii din RIO!