Şofer de chestor prins cu alcool

Şeful Poliţiei Bihor a rămas fără şofer. Miercurea trecută, pe la şase seara, agentul şef Adrian Florea a şifonat frumosul Touareg de serviciu al chestorului Liviu Popa într-o „confruntare” consumată pe centura Oradiei, unde intrat pe contrasens, a lovit o maşină care circula regulamentar.

N-ar fi fost mare problemă dacă subofiţerul s-ar fi aflat în oareşce misiune, mai ales că, din câte a aflat Bihorel, pagubele nu au fost catastrofale. Chestia nasoală e însă alta. Şi anume că agentul era în zi liberă, iar maşina Poliţiei o luase pe şestache, fără aprobare, profitând de absenţa chestorului, plecat în concediu.

Mai naşpa e că, din câte au constatat colegii săi de la Serviciul Rutier, deplasaţi la locul accidentului, Florea avea câteva „grade” şi la bord, nu doar pe umeri. După ce a suflat în fiolă, aparatul a indicat o alcoolemie de 0,55 la mie în aerul expirat, iar mai târziu, la testul de sânge, cifra aproape că s-a dublat. Ca atare, escapada şoferului s-a terminat cu permisul săltat, cu un dosar penal şi cu un altul disciplinar. Sănătos să fie!


*
*