Sfânta Jandarmerie: În loc de informaţii utile pentru cetăţeni, jandarmii se ţin de mesaje creştineşti

De aproape orice pot fi bănuiţi jandarmii bihoreni, dar nu şi de lipsă de evlavie. Joia trecută, de sărbătoarea Sfinţilor Mihai şi Gavril, Inspectoratul Judeţean de Jandarmie Bihor a dat publicităţii un comunicat prin care nu era anunţată nici vreo captură importantă, nici vreo faptă de vitejie a jandarmilor, ci că sfinţii cu pricina sunt… ocrotitorii acestora.

„Dacă data de 3 aprilie o putem considera «naşterea în trup» a Jandarmeriei Române, putem afirma fără tăgadă că data de 8 noiembrie este naşterea în «suflet şi spirit» a acestei prestigioase instituţii”, zicea comunicatul fără nicio valoare pentru public, semnat generic de „Compartimentul relaţii publice”.

Documentul mai pomenea, de asemenea, că jandarmii au participat la o slujbă religioasă şi că transmit urări de bine tuturor bihorenilor care îşi serbează onomastica în aceeaşi zi. Bihorel nu poate să nu remarce penibilul situaţiei, ţinând cont că pe nimeni nu preocupă faptul că jandarmii merg sau nu la biserică.

Aşa că le recomandă evlavioşilor în uniformă să-şi păstreze pentru ei gândurile creştineşti, iar cetăţenilor să le dea socoteală despre treburile mai lumeşti pe care le soluţionează…


*
*