Senatorul Cseke le cere liberalilor lui Popa să fie mai vo(d)cali

Regionalizarea se face aşa cum era de aşteptat: cine are pile mai mari la premier pune de-o regiune. Aşa a făcut Mazăre, care le-a dat peste bot celor care uitaseră de Dobrogea. Într-un târziu, liberalii s-au deşteptat şi, în compensaţie, au cerut o regiune pentru Sibiul lui Johannis.

În principiu, Cseke Attila are dreptate când le cere liberalilor să facă scandal la partid pentru Oradea (interesant este că nu acelaşi lucru i-l cere lui Mang pe linie de PSD, asta pentru că de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere).

Până la urmă, însă, cheia regiunii Crişana se află în mâna UDMR-iştilor. Ei ar putea condiţiona venirea la guvernare de o regiune unde Oradea să fie capitală. Şi zău că nu e departe clipa când liberalii vor primi şutul care-i va scoate de la guvernare!

Cât despre descentralizarea lui Ponta, asta iar e o minciună tipică petru un plagiator. De la Oradea au plecat deja spre Cluj: Finanţele, Inspecţia în Construcţii, Vama şi Ambulanţa. Aţi auzit vreo instituţie din Capitală care să plece spre Cluj? Păi ce, miticii sunt nebuni să descentralizeze şpăgile?

Ştie Cseke ce ştie când face presiuni pe Cornel Popa şi liberalii lui. Dacă nu pot fi vocali, măcar vodcali să fie, poate aşa mai prind ceva curaj şi deschid şi ei gura la şedinţele de la Bucureşti. Nu numai când cască de plictiseală…


*
*