Şefă din nou: Plecată din Primăria Oradea, fosta directoare Tünde Benyovszki este diriginte de şantier la Palatul Baroc

A plecat, dar nu departe. Aşa după cum Bihorel a mai scris, Tünde Benyovszki – fost director tehnic, retrogradat ulterior ca şef de serviciu la Direcţia de Patrimoniu Imobiliar a Primăriei – a demisionat la finele anului trecut, în taină.

Femeia era suspectată de conflict de interese din cauza firmei soţului ei, acuzată de Agenţia Naţională de Integritate că deţine o avere nejustificată de peste 800.000 lei, şi fusese dată în judecată de mai mulţi orădeni nemulţumiţi de măsurile luate de ea. Sătulă, Benyovszki a spus că după o experienţă de 17 ani în Primărie vrea să treacă în sectorul privat.

N-a stat pe tuşă mult, fiind selectată, iată, de Episcopia Romano-Catolică să fie diriginte de şantier pentru lucrarea de reabilitare a Palatului Baroc, ea fiind una dintre cele trei persoane din Bihor acreditate de Ministerul Culturii pentru a supraveghea lucrări de restaurare a monumentelor istorice.

Investiţia nu este deloc mică, ridicându-se la 6 milioane euro, astfel că, cel mai probabil, şi câştigul dirigintelui de şantier e pe măsură. Un detaliu care o face pe Benyovszki să nu-i fie deloc dor de Primărie şi cu atât mai puţin de ANI…


*
*