Principala tradiție populară a unora: furtul!

Există în Budureasa un individ care nu fură lemne. Îl cheamă Ioane „Dobașu” și s-a gândit să facă un ansamblu folcloric, Zestrea Budureșii.

Așa că tinerii, în loc să stea pe scaun la bufet sau pe Facebook, s-au apucat să se bată pe picioare pentru păstrarea tradițiilor.

Junii bihoreni au reușit să ajungă în finala unui concurs ținut la emisiunea lui Măruță.

Deși conjudețenii noștri s-au luptat cinstit cu alte ansambluri folclorice din țară, nu au putut învinge tehnologia.

Cum votarea se făcea prin sms, s-a constatat că a ieșit câștigătoare echipa de dănțăuși din Bascov, Argeș, pentru că primarul a ordonat subalternilor să inunde rețelele de telefonie cu sms-uri.

Că s-au cheltuit 60 de mii de euro când marele premiu a fost de 3 mii de euro e clar o mostră de management performant. Și uite așa, Ioan Dobașu a constatat pe pielea lui că portul opincilor și al costumului popular sunt tradiții nesemnificative față de cel mai vechi obicei românesc: furtul.

 


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale