Scrisoarea mistrețului din Balc către Ion Țiriac

Mult stimate și mult iubite domnule Ion Țiriac, colegii mei şi cu mine vă aducem un fierbinte omagiu pentru ideea strălucită de a ne scoate din bătaia puștii! Ne-am săturat să murim în preajma Crăciunului, ca verii noștri domestici, numai pentru că lui alde Porsche i s-a făcut de ucis.

Sigur că a pleca iarna la Brașov este un motiv de bucurie, dar nu și dacă o faci sub formă de cotlete la căminele de copii orfani. E regretabil că tocmai acuma ați plecat de la noi, când aveam aeroport internațional și Pasc cu Pazstor nu mai au cum să se laude cu miliardarii care aterizează la Oradea, dar pentru noi e mai bine așa.

Vă rog, prin influența pe care o aveți, să aduceți ferma de verișori de la Nutripork aici la noi, că în pădure mirosul nu deranjează pe nimeni.

De asemenea vă rog, tot prin influența pe care o aveți, să nu mai permiteți să fim comparați cu pesediști ca Șerban, Codrin, Iordache sau cu udemeriști ca Marton. E un abuz pe care-l vom semnala și Oficiului pentru Protecția Animalelor, pentru că nu e corect ca, după o viață onestă ca-n codru, să fim băgați în aceeași troacă cu respectivii parlamentari.

În speranța că veți rămâne pe veci pe alt domeniu de vânătoare, vă doresc pușcă dereglată și gloanțe oarbe!


*
*