Nem beszélünk románul: Liceul Teoretic Ady Endre, repetent la limba română!

Una dintre cele mai vechi şcoli cu predare în limba maghiară din Oradea, Liceul Teoretic Ady Endre, nici măcar nu-şi încurajează elevii să vorbească româneşte.

O dovadă este că site-ul şcolii, www.adyliceum.ro, este aproape în exclusivitate în limba maghiară. Mai precis, din cele 10 butoane de meniuri, unul singur, „Despre noi”, conţine informaţii în româneşte, mai precis nişte ştiri vechi despre activităţile din şcoală.

Ştirile actuale, laolaltă cu toate celelalte informaţii, despre istoricul şcolii, conducerea liceului, profesorii ori cluburile extracurriculare dedicate elevilor, se regăsesc exclusiv în limba maghiară.

Nici măcar adresa ori numărul de telefon al şcolii nu sunt semnalizate pentru necunoscătorii de limba maghiară, aflându-se doar la meniul „Kapcsolat”.

Bihorel le reaminteşte dascălilor de la Ady că, deşi şcoala este dedicată elevilor maghiari, este finanţată în continuare în lei, aşa că, măcar de ochii lumii, ar putea să aibă o interfaţă şi în româneşte.

8

8 Comentarii

*
*

 1. >> Postat de Tiberiu | 11 decembrie 2017 13:42

  Bihorele, ti-as explica, dar i-mi dau seama ca esti cretin.. deci nu-mi pierd timpul..
  Mai evolueaza putin ca si atitudine, ca de astia ca tine, care constructivi nu-s deloc, dar impart mintea desi nu au, instiga la conflicte fara nici un temei… nah, din astia, au sarit gardul o hoarda intreaga.. si nu se autosesizeaza cat pot fi de jalnici..

 2. >> Postat de Andrei George | 11 decembrie 2017 09:38

  Rușine sa îți fie bihorel. Orice ești dar bihorean adevărat cu siguranța nu! Du-te înapoi în comunism, mentalitate ta cam acolo a rămas…

 3. >> Postat de Cineva din eminescu | 10 decembrie 2017 23:09

  *** Scoala Mihai Eminescu are site si pe limba maghiara? sau numai pe lb romana? deooarece acolo sunt clase si de lb maghara si de lb romana. Daca la scoala eminescu se poate site-ul sa fie numai pe romana atunci si la Ady se poate sa fie pe maghiara.

 4. >> Postat de cimeva | 10 decembrie 2017 22:12

  pribloma este ca nici o lege nu se refera la limbajul siteurilor care sunt facute de catre scoli nicio lege nu spune ca este obligatoriu sa invati perfevt limba romana

 5. >> Postat de motherfucker@bihore | 10 decembrie 2017 22:05

  Bihorel sovin de doi bani nu ai ce sa faci in timp liber?
  Orasul e un dezastru stil bolovan..rusine bihorel.

 6. >> Postat de Szopjál Le | 10 decembrie 2017 20:00

  Geci román

 7. >> Postat de M. R. D. | 10 decembrie 2017 19:53

  Bihorel, măi Bihorele, dacă tăceai, filozof rămâneai – sau cel puțin un jurnalist mediocru.
  Mai încearcă!

  Cu drag,
  un absolvent al acestui liceu,
  cineva care a luat 9,70 la proba scrisă la limba și literatura română,
  și este dispus să-ți dea niște meditații din maghiară, HTML… și din română. După cum se vede în măzgălelile astea pe care ai tupeul să le numești articole, ai nevoie de câteva.

 8. >> Postat de hajdubihorel | 10 decembrie 2017 15:59

  Bihorel, cu google translate eu inteleg orice site, chiar si in chineza sau rusa.
  Sau, pentru dummies: http:// lmgtfy.com/ ?q=how+to+translate+a+webpage
  Si nimic rau despre UO? Hm, poate saptamana viitoare.