Salarii de milioane… de euro: Consiliul Județean plăteşte anual peste 5,5 milioane euro în plus pentru lefuri

Din postura de preşedinte al PNL Bihor, Ilie Bolojan critica, recent, Consiliul Judeţean spunând că, aici, cheltuielile cu salariile au crescut „cu cel puţin 4 milioane euro” din cauza majorărilor decise la nivel naţional şi a angajărilor făcute pe pile.

Informaţiile sunt eronate, susţinea sus şi tare, în replică, vicepreşedintele CJ Traian Bodea, care arăta că pentru angajaţii aparatului propriu, în primele 6 luni ale anului s-a cheltuit „doar” cu un milion de lei în plus faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

BIHOREANUL a vrut să afle care este, de fapt, situaţia şi a cerut cifrele comparative pe primele trei luni, dar atât pentru Consiliu cât şi pentru instituţiile subordonate.

Concluzia? Estimarea primarului a fost, de fapt, optimistă! CJ Bihor plăteşte salarii mult mai mari, încă dinaintea majorărilor decise la nivel naţional (în ianuarie 2017 – 668.000 lei cheltuiţi pentru aparatul propriu, faţă de 607.000 în ianuarie 2016, respectiv 8,5 milioane faţă de 6,8 milioane la instituţiile subordonate).

După majorările cu 20% la funcţionari şi 50% la personalul artistic, în martie a.c. salariile s-au ridicat, în total, la 11,7 milioane lei lunar. Calculând comparativ pe un an întreg, CJ Bihor va plăti în total chiar cu 5,5-6 milioane euro în plus pentru angajaţii săi şi ai instituţiilor subordonate. Nu-i bai că la capitolul investiţii bate vântul…


*
*