Revine „dreptul” Roman: Procurorul „Palmă lată” se întoarce!

Cum se bucură cinefilii când apare o continuare la filmul preferat de acţiune, aşa m-am bucurat şi eu când am văzut că în procuratură se întoarce Călin Roman. Un procuror bătăios, la propriu.

Dacă nu vă mai amintiţi povestea, v-o spun eu. Consiliul Suprem al Magistraturii l-a exclus pe Roman din rândul magistraţilor în 2010. Pe vremea aceea i se imputa procurorului că are apucături de bucătar, mai exact că în perioada 2007-2008 a strâns în sertare 871 de dosare, pe care le-a lăsat la dospit.

Omul a invocat motive medicale, mai exact faptul că l-a durut în bască de ele. În plus, CSM-ul l-a acuzat că în 2010, când a participat la concursul pentru funcţia de şef al Parchetului Bihor, i-a aplicat contracandidatului său Viorel Gavra o dreaptă la figură, asezonată cu sudalmele de rigoare.

Şi uite aşa a avut ocazia şi Gavra să vadă că „dreptul” Roman poate fi uneori foarte dureros. Ei bine, acum Înalta Curte a făcut dreptate: a anulat excluderea lui Roman din magistratură, comutându-i pedeapsa într-o sancţiune pecuniară, adică o reducere la salar de 15% pe trei luni.

Asta e ca şi cum unui acuzat de viol i se transformă pedeapsa de 10 ani de puşcărie într-o lună de miere cu victima. Roman, mai curat şi mai uscat, abia aşteaptă să-şi reia locul de muncă. Eu îi urez de pe acum spor la „luptă” şi somn uşor!


*
*