Revine „dreptul” Roman: Procurorul „Palmă lată” se întoarce!

Cum se bucură cinefilii când apare o continuare la filmul preferat de acţiune, aşa m-am bucurat şi eu când am văzut că în procuratură se întoarce Călin Roman. Un procuror bătăios, la propriu.

Dacă nu vă mai amintiţi povestea, v-o spun eu. Consiliul Suprem al Magistraturii l-a exclus pe Roman din rândul magistraţilor în 2010. Pe vremea aceea i se imputa procurorului că are apucături de bucătar, mai exact că în perioada 2007-2008 a strâns în sertare 871 de dosare, pe care le-a lăsat la dospit.

Omul a invocat motive medicale, mai exact faptul că l-a durut în bască de ele. În plus, CSM-ul l-a acuzat că în 2010, când a participat la concursul pentru funcţia de şef al Parchetului Bihor, i-a aplicat contracandidatului său Viorel Gavra o dreaptă la figură, asezonată cu sudalmele de rigoare.

Şi uite aşa a avut ocazia şi Gavra să vadă că „dreptul” Roman poate fi uneori foarte dureros. Ei bine, acum Înalta Curte a făcut dreptate: a anulat excluderea lui Roman din magistratură, comutându-i pedeapsa într-o sancţiune pecuniară, adică o reducere la salar de 15% pe trei luni.

Asta e ca şi cum unui acuzat de viol i se transformă pedeapsa de 10 ani de puşcărie într-o lună de miere cu victima. Roman, mai curat şi mai uscat, abia aşteaptă să-şi reia locul de muncă. Eu îi urez de pe acum spor la „luptă” şi somn uşor!


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale