Retrospectiva săptămânii: Vicele a ieșit să încaseze flegmele destinate Bolovanului

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut că Păstorul își face reclamă pe banii noștri? Măcar Depanatorul avea bunul-simț să fie mai discret”. „Păi ce doreai, să vezi pe panouri chipul Depanatorului cu texte de genul «La CET orice gigacalorie / Îmi bagă un ban la pălărie»? Omul nu era modest, era prudent”.

Marți

Vicele a ieșit să încaseze flegmele destinate Bolovanului. „A fost frig și va mai fi”, i-a liniștit el pe locuitori. „Dar de ce nu puteți să faceți reparații doar vara?”. „Pentru că șantieriștii lucrează pe banii lor, așa că nu le pot dicta. Apoi, avem conducte așa de găurite că nici n-am știut cum e mai bine: să chem sudorii să le astupe, sau pe cei de la Filarmonică să cânte la fluier”.

Miercuri

Băieții de la CNADNR au venit dotaţi la pasajele de peste centură. Foarfece, panglică de mătase, tot tacâmul. La fața locului, însă, nicio oficialitate! Într-un târziu, a venit șoferul prefectului să-i anunțe: „Mă, la noi cine taie panglici se umple de ocară. Dați drumul la circulație și tăiați panglica în Teleorman, precis că ați inaugurat și acolo vreo 30 de centimetri de drum!”.

Joi

Istoria se repetă. Iar ne-au bătut turcii. De data asta la baschet. E drept că din lot au lipsit Ștefan cel Mare Barnette și Mircea cel Bătrân Zeno. Antrenorul a explicat: „I-am rugat pe organizatori ca înainte de meci să inunde dracului parchetul și să dea foc la vestiare. Bine măcar că nu ne-au luat feciorii, pe Titus și pe Rareș, să-i facă ieniceri…”.

Vineri

Șefii asociațiilor de locatari s-au trezit dați în judecată pentru discriminare etnică, fiindcă s-au legat fățiș de țigani. „Noi am făcut anunțuri către locatari să închidă țarcurile de gunoi, pentru a nu fi răscolite. E drept că nu am specificat dacă romii să fie înăuntru sau în afara țarcurilor”.

Sâmbătă

La alegerile din decembrie se va filma inclusiv când se vor număra voturile. Un bătrân activist roșu m-a liniștit. „Stai cuminte, până nu pun ăștia camere de luat vederi la Rulikovski nu ne pot prinde”.

Duminică

Fostul ministru al Sănătății critică strategia de dezvoltare teritorială. Vedeți că totuși avem o strategie, chiar dacă-i proastă?


*
*