Retrospectiva săptămânii: Targhet s-a întors la ocupația de brancardier, cu ocazia alegerilor din partid

Luni

Vio către Ghiusi: ”Ai văzut ce a zis Ciomârtanul? Că dacă va fi să fie un viceprimar maghiar, acela numai din partea PPMT va fi”. ”La noi socoteala e clară. Trebuie să ne menținem veșnic la putere. Dacă câștigă PSD avem vice udemerist, dacă câștigă liberalii avem vice pepemetist”.

Marți

Nervosul director tehnic de la Primărie a explicat cum vine treaba cu tăierile de copaci: ”La noi copacii se taie ca maioneza. Dar nu văd unde-i problema, că și plantăm în loc”. ”Dar nu prea respectați regulamentul pe care tot voi l-ați întocmit”. ”Ți-aș răspunde în versuri: din codru rupi o rămurea, ce-i pasă codrului de ea, te rog nu mă mai enerva!”.

Miercuri

La realegere, Ianoș a avut un acces de delir. Toată lumea era de vină că Partidul a picat în cap. La alegeri l-am remarcat și pe Targhet, băiatul acela cu multe plagiate adânc îngropate. ”Ce cauți aici, vrei să fii tu șeful?”. ”Nu, am venit ca brancardier. După discursul lui Ianoș, e clar că omu-i caz de targă”.

Joi

Curtea de Conturi a constatat că la Consiliul Județean s-au decontat toate prostiile posibile, inclusiv hrană pentru câini. Păstorul a explicat: ”Noi avem o agentură de fake news unde lucrează ziariști. Aceștia sunt câinii de pază ai societății. Păi, trebuie să-i hrănim cumva…”.

Vineri

Șeful de la ADP ne promite că poate va reuși să aducă girafe la Grădina Zoologică. ”Acum tare de folos mi-ar fi fostul angajat, Bimboo Zoo, cu expertiza lui. Cum a fost șef și la Aeroport, poate rezolvă să montăm un bec de semnalizare pe capul girafelor, să nu intre avioanele în ele”.

Sâmbătă

Comisia Europeană a pus piciorul în prag. În maximum o lună ne dezarmează de drujbe. Nae polițistul, realist: ”Ca să nu se mai radă pădurile, nu e nevoie de intervenția Comisiei Europene, ci de cea a geneticienilor. Că noi suntem setați să furăm ca-n codru”.

Duminică

Baschetbaliștii noștri țin la tradiții. Iarăşi am pierdut Cupa.


*
*