Retrospectiva săptămânii: Target explică cum e cu scandalul de plagiat

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut că și noi știm să facem chefuri civilizate? Fără nori de fum de la mititei, fără 50 de feluri de muzică care îți bubuie în creier…”. „Nu te mai lăuda, aspectul de civilizație a fost dat de prețurile mari la mâncare. Că dacă dădeați gratis fasole cu ciolan și pelerine ori găleți, vă stricau asistații nivelul de civilizație”.

Marți 

Targhet, enervat: „Mă, nicicum nu-i bine. Dacă scrii prea multe lucrări te acuză că plagiezi, dacă nu scrii nimic te acuză că ești analfabet”. „Și la tine care e situația?”. „Eu sunt un tip renascentist, multilateral. Mă încadrez la ambele categorii”. „Și ce se va întâmpla acum cu cariera ta?”. „Mi-e teamă să nu se prindă lumea că mi-am plagiat și copia de pe buletin”.

Miercuri

Nae polițistul: „Nu sunt de acord ca toți borfașii să fie numiți hoți. Uite, cazul celui care a intrat cu cagulă și pistol într-o sală de jocuri, ca să fure încasările…”. „Și tu cum ai vrea să-l numim?”. „Haiduc. Că și el fură de la alții, care fură și mai mult”.

Joi

Puradel, din nou discriminat: „Acuma suntem acuzați că am săpat după vestigii romane, să le valorificăm în străinătate”. „Și nu este așa?”. „Nici pomeneală. Păi ai văzut tu vreun neam de-al meu să pună mâna pe sapă, în afară de cazul în care trebuie să-i dea cuiva în cap?”. „Și atunci?”. „Căutați la unguri, nu la țigani, că ei vor să dispară urmele romane, să poată spune că au fost primii aici”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara: „Ai auzit maică ce a zis ăla de la Transporturi? Că de-aia nu avem noi autostrăzi pentru că e o problemă cu solul”. „Și vi se pare că are dreptate?”. „Are dreptate 100%. Solul e de vină. Adică pământul, că nu-i înghite cu totul, mama lor de hoți și prostalăi”.

Sâmbătă

Sofronel descumpănit: „Ce popor de păcătoși! A scăzut încrederea în Biserică sub 50%”. „Dar care e explicația?”. „Explicația este că, de fapt, suntem un popor extrem de credincios. Că, la câte fapte comit colegii mei, în mod normal nu trebuia să avem mai mult de 5% încredere”.

Duminică

80 de bicicliști pe Valea Ierului. Jumătate au decis să se stabilească în pivnițele de vin.


*
*