Retrospectiva săptămânii: Şmecherul care a transformat Librarul în şaormărie a încasat 7 ani de pârnaie

„Crezi că de la privatizarea frauduloasă a librăriior ţi se trage?”, l-am întrebat. Omul, cu frunzele de morcov pe afară, a îngăimat: „Ca să nu mai tăiem pădurile şi să facem hârtie pentru cărţi, ca proştii, m-am reprofilat pe petroale”…

Luni

Vio către Ghiusi: „Hai să plecăm, că aici nu se mai poate trăi!”. „Da, da’ când ţi-am zis să fugim în Secuime te-ai uitat la mine ca prin lunetă”. „Măi, fratele meu, aşa ceva este intolerabil!”. „Da’ ce te-a supărat?”. N-ai auzit că se mai construiesc încă trei autogări?”. „Şi ce-i cu asta?”. „Păi nu avem şi aşa destui ţărani?”.

Marţi

Dumnezeul cititorilor nu doarme. Şmecherul care a cumpărat reţeaua Librarul şi a transformat-o în şaormărie a încasat 7 ani de pârnaie. „Crezi că de la privatizarea frauduloasă a librăriior ţi se trage?”. Omul, cu frunzele de morcov pe afară, a îngăimat: „Ca să nu mai tăiem pădurile şi să facem hârtie pentru cărţi, ca proştii, m-am reprofilat pe petroale. Da’ nu ştiam că e o meserie aşa riscantă”.

Miercuri

O mie de biciclişti au mărşăluit prin oraş pentru a protesta împotriva traficului care le pune viţa în pericol. Din păcate, din aceeaşi pricină, în faţa Primăriei n-au mai ajuns decât jumătate. Organizatorul s-a plâns: „Şoferii au luat-o complet razna. Ne calcă de parcă am fi treceri de pietoni”. „Şi dacă aţi avea piste separate?”. „Nu-i sigur că nu s-ar sui pe noi motocicliştii”.

Joi

La ştrand, doi pensionari erau deja în bazin. „Eu ştiam că se deschide de 1 Mai, dar văd că voi aţi fost mai harnici”. Unul din ei: „Harnici pe dracu’. Noi am rămas aici din toamna trecută. E mai ieftin. Apă caldă gratis, mâncăm ceva plancton şi euglenă verde”. Bine zice cântecul, că „tot ce-i românesc nu piere”…

Vineri

Laci bacsi a început să-i spurce pe unguri. Altfel nu se  explică expresia: „UDMR e pe rampa de gunoi a istoriei”. „Chiar aşa mare e ura pentru Sanyi Depanatorul?”, l-am întrebat. „Ura asta are la bază principii doctrinare, nu de altă natură”. „Adică?”. „De exemplu, faptul că eu am obţinut câteva milioane de forinţi de la Budapesta şi Sanyi cu echipa lui au deturnat banii în folosul lor, nu al meu”.

Sâmbătă

Vom avea sală de sport cu 5.000 de locuri? Şeful sportului a declarat: „Nu mai declar nimic. Eu n-am zis o vorbă de sala de sport şi uite ce ştire a ieşit din asta!”. Poate că jurnaliştii i-au sorbit cuvintele înainte de a se transforma în propoziţii.

Duminică

S-a ajuns la a 14-a donare de organe. Numărul celor morţi de spirt medicinal a crescut la 27.


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale