Retrospectiva săptămânii: Senatorul Câine Rău a ieşit din nou la atac

Luni

Vio către Ghiusi. „Ce ţi-a adus Miculaşul?”. „Ceea ce mi-a adus mie poate să o facă fericită eventual pe nevastă-mea. Din păcate, nu mă mai bucur de sărbătoarea asta”. „Pentru că alţii sunt atât de săraci că n-au bocanci să-i pună în geam?”. „Pentru că unii sunt atât de săraci că nici geamuri n-au”.

Marţi

Senatorul Câine Rău a ieşit la atac. „Trebuie să schimbăm prefecţii roşii, care numai apolitici nu sunt”. „Şi cu cine vrei să-i înlocuieşti?”. „Cu alţi prefecţi, apolitici, care sunt oamenii noştri, că acum noi suntem la putere”. „Te avantajează că Bolovan e secretarul general al partidului?”. „Precis. Mi-e frică să nu mă numească senator pe viaţă”.

Miercuri

Nae poliţistul, în doliu. „S-a înjumătăţit coeficientul de inteligenţă al instituţiei”. „Cum se poate? Au plecat jumătate dintre angajaţii din Poliţie?”. „Nu. Dar câinele nostru de urmă, cel care a găsit fetiţa pierdută în pădure, a murit la numai 7 ani”.

Joi

Senatorul Brancardier, supărat pe colegii de la Camera Deputaţilor. „Ăştia nu vor sub nicio formă să promoveze legea împotriva fumatului”. „Dar chiar aşa mari fumători sunt domnii deputaţi?”. „Fumători pe dracu’! De fapt sunt beţivi notorii, dar ştii cum e, când bei îţi vine cheful de fumat”.

Vineri

Tanti Zoe pensionarara a fost la Târgul de Crăciun din Cetate. „Arată bine?”. „Sincer să fiu, mă simt străină în el”. „De ce nu vă place?”. „N-am zis că nu-mi place, dar e altfel decât în anii trecuţi. Nu văd mizerie, scandal. Eu sunt obişnuită ca, dacă-i bâlci, bâlci să fie”.

Sâmbătă

Puradel, la concert de colinde. „Ai avut tu bani de bilet, să-i vezi pe celebrii tenori?”. „Dacă nu investeşti, nu ai cum să câştigi. Am băgat 100 de lei în bilet, dar m-am ales cu o haină de blană, patru portofele şi nişte căciuli”. „La spectacol ai fost atent?”. „Da. Eram curios să văd cum arată Scara din Milano, că scările de la noi le ştiu pe toate”.

Duminică

Când crapă cazanul la CET, şi asta se întâmplă o dată la trei ziele, încep şi locatarii să crape. Lemnele, ca să nu îngheţe.


*
*