Retrospectiva săptămânii: Șeful PSD din Sânmartin ne zice cum e cu miracolul inelului metropolitan

Luni

Vio către Ghiusi: „Din câte știu, ați vrea să speculați plecarea viceprimarului la București. Vă interesează postul liber din Primărie?”. „Cum să nu, am și făcut propuneri concrete cu ce zestre să venim, dar Birtașul a zis că, dacă nu aducem un înlocuitor măcar cu măsurile 90-60-90, cum avea fosta viceprimăriță, nici nu stă de vorbă cu noi”.

Marți

Șeful PSD din Sânmartin, despre miracolul cu inelul metropolitan, unde, prin votul-surpriză al unor pesediști, Bolovan poate face exproprierile: „Eu sunt mic, nu știu nimic! Dar dacă nici acum Ianoș nu-și dă seama că a ajuns o cantitate neglijabilă, va trebui să scăpăm de el”. „Prin pensionare?”. „Nu vrea. Probabil prin împăiere”.

Miercuri

Ministrul Sporturilor vine la noi în urbe. Foștii sportivi de performanță sunt încântați de noua vizită. Un fost mare fotbalist mi-a explicat: „Poate ne învață și pe noi cum putem pune mâna pe o pensie viageră, că la ce venituri avem, suntem mai supli decât pe vremea când făceam sport de performanță”.

Joi

Un preot care e și regizor a câștigat un mare premiu la festivalul de film de la Moscova. „A fost concurență mare?”. „Nu chiar, că mai toți cineaștii lor fac filmări din dronă, ca să vadă câte tancuri le-au mai distrus ucrainenii”. „Și cum e în Rusia pe timp de război?”. „La fel de nasol ca pe timp de pace”.

Vineri

Barney, fericit că Sorbonica este pe locul I la studenți trimiși în Europa prin programul Erasmus: „Asta arată justețea programului de învățământ. O dată pentru că tinerii vor să vadă dacă și în altă parte tariful pentru un examen este tot de 100 euro. Apoi pentru că, chiar dacă lipsesc un an, constată că de fapt n-au pierdut nimic prin absența de la cursuri”.

Sâmbătă

Bolovan despre Aeroport: „Vom avea și o linie de tramvai care să lege aeroportul de oraș”. „Și asta-i o noutate?”. „Da, pentru că și cei dinaintea mea doreau să facă o linie de tren din oraș la aeroport. Dar nu la aeroportul nostru, ci la cel din Debrețin”.

Duminică

Petre Ispirescu ar fi invidios pe noi. Grădina Palatului Baroc a ajuns un adevărat tărâm de basm. Iar circulația prin Centrul Civic e de poveste.


*
*