Retrospectiva săptămânii: Şefa parcurilor industriale explică de ce s-a mutat la Staţiunea Balneară

Luni

Vio către Ghiusi: „Mi-a plăcut cum a ieșit Carnavalul Florilor. Plus că au venit cei de pe Valea Ierului cu o pită extraordinară, din grâu de anul ăsta”. „Adevărul e că știm să facem o pită senzaţională. Dar noi o mâncăm, nu ca țăranii de prin alte părți, care o folosesc ca să strecoare prin ea spirtul medicinal”.

Marți 

Șefa de la Parcurile Industriale, proaspăt transferată la Consiliul Județean: „Am și eu o etate, nu mai țineam pasul la Primărie, așa că m-am retras la stațiunea balneară”. „Şi e bine acolo?”. „Păi, știi cum sunt politicienii, au și nămol, că cu ăla se împroașcă”. „Dar va ieși ceva din parcurile industriale prin judeţ?”. „Ohooo. Vin șomerii din Vad și Tileagd, ăia de lângă gară, tot bătând pe botă să se angajeze”.

Miercuri

Șeful de la Sanepid, bucuros de rezultate: „Am închis 60 de bodegi pe motiv de lipsă de igienă”. „Eu cred că, la cum arată comerțul, puteați închide și mai multe”. „Ai perfectă dreptate, dar sunt firme atât de sărace că nici bani de lacăt nu au, ca să închidă coșmelia”.

Joi

Tanti Zoe pensionara, tentată de vacanțele în străinătate. „Am auzit, maică, că s-a băgat avion direct până la Piramide”. „Nu la Piramide, ci la Gemeni a fost avionul ăla direct. Cel care pleacă de la noi ajunge în stațiunile din Egipt”. „Am auzit că acolo te simți ca în al nouălea cer”. „Depinde, maică, peste ce mină calci”.

Vineri

Nae polițistul: „Atâta manipulare n-am mai văzut! A sărit lumea în sus că un nebun s-a urcat pe Vulturul Negru ca să se arunce în cap”. „Și nu-i adevărat?”. „Nici vorbă. Toată chestia asta face parte din programul nostru de atragere a turiștilor. Ai văzut câtă lume s-a strâns în Piață să vadă spectacolul?”.

Sâmbătă

Conflict etnic între un udemerist și un pepemetist, la țară. Viceprimarul de la UDMR: „I-am tras un pumn în falcă omului lui Tokes”. „De ce, te-a jignit?”. „Ce jignire mai mare vrei, decât să meargă în partidul ăla de trădători de neam și țară?”. „Dar tu erai cam bătoc când s-a întâmplat?”. „Eram și înainte, și după, că la noi niciodată nu se gată vinul”.

Duminică

Râul e plin de pești morți. Răzbunarea prostituatelor!


*
*