Retrospectiva săptămânii: Purtătorul de cuvânt al Păstorului nu mai știe cum să transforme nimicul în laude

Luni

Vio către Ghiusi: „V-a mâncat să aveți și voi analizorul vostru de Covid, ca să vă testați neamurile din nordul județului”. „Știi că nu suportăm să ne amestecăm cu voi. Apă bem separat, gunoaie vrem să colectăm numai din pubelele noastre…”. „Dar, uite că nu sunteți în stare să porniți aparatul!”. „Nu-i nimic, măcar ies la socoteală mai puțini bolnavi de-ai noștri”.

Marți

Purtătorul de cuvânt al Păstorului, cătrănit: „M-a pus Pescaru de Șișterea să anunț și eu, ca Primăria, în ce stadiu de realizare sunt proiectele Judeţului”. „Am văzut că cei din Primărie anunță: 78% din pasaj, 54% din pod, 44% din linia de tramvai”. „Așa am făcut, dar nu i-a convenit șefului că raportarea noastră arăta: 0% din clădirea Policlinicii, 0% din parcurile industriale, 0% din renovări clădiri și 3.550% angajări”.

Miercuri

Cu șeful farmaciștilor: „N-ați vrut să vindeți măști mai ieftine pentru amărâți”. „Nu ne lasă patronii”. „Dar nu riscați să vă pierdeți mușteriii?”. „Sincer, eu cred că noi ar trebui să purtăm măști, nu populația, să nu ne recunoască nimeni pe stradă, că ne ia lumea în șuturi”.

Joi

Puradel, mândru de rezultatele muncii sale de partid: „Ăștia de la Termoficare făceau câteva milioane de lei profit din vânzarea de certificare verzi. Datorită intervenției mele energice, am stopat afacerea. De anul acesta nu mai vinde nimic, nu mai face niciun profit”. „Asta ce înseamnă?”. „Că atunci când ești prost într-un partid mic, când partidul ajunge mare, numa’ te joci”.

Vineri

Clorofilă, revoltat: „Primăria minte! Zice că au plantat 26.000 de arbori și au tăiat 8.000”. „Și care-i adevărul?”. „Noi am calculat că s-au tăiat 3,5 milioane de pomi și s-au plantat maximum 120 de arbori, plus un arbore cotit, dar care nu se pune”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara a ieșit pe casa scării scandând: „A anunțat Guvernul: Înhumare, înhumare!”. „Liniștiți-vă, e vorba doar de relaxare”. „Și eu ce am spus?”.

Duminică

Vești proaste pentru burlaci. De săptămâna viitoare se repornește Starea Civilă.


*
*