Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Sorbonica de Arad e cu 20 de ani în urma Sorbonicii noastre

Luni

Vio către Ghiusi: „Ce se întâmplă cu Păstorul, că pare tare nervos?”. „Nu ți se pare normal? Omul ține la imaginea lui și, de când și-a tras fotograf privat care-l bagă în Photoshop, chiar crede că aia-i imaginea lui reală”. „Există leac pentru ăștia care se pupă singuri?”. „Sigur: oglinda!”.

Marți 

Rectorul Barney, radiind de fericire: „V-ați tot legat de Sorbonica noastră, dar acum a ieșit adevărul la iveală, de când cu scandalul de la Vasile Goldiș”. „Care e legătura?”. „Păi facultatea aia de doi bani din Arad e cu 20 de ani în urma noastră. Că noi am dat diplome false la Medicină încă de acum două decenii”.

Miercuri

Puradel, revoltat pe occidentali: „Șucăr mare! Adică să ne dea ei produse proaste numai pentru că suntem din Est?”. „Nici mie nu mi se pare normal, dar ce am putea face?”. „Hai să ne răzbunăm! Să le trimitem la produs cele mai nasoale prostituate şi pe ălea bune să le ținem pentru noi”.

Joi

Nae polițistul: „Să știi că e mult mai bine la noi decât în Elveția, de exemplu”. „Asta n-o mai  cred!”. „Fii atent. Acolo un nebun cu drujba a rănit cinci oameni. La noi tâmpiții defrișează codrii, dar nu se ating de oameni”. „Şi care-i explicația?”. „Păi, la ei, dacă tai oamenii cu drujba te amendează, dacă tai copaci te execută”.

Vineri

Ianoș de la Judeţ, sceptic: „Nu cred că vom putea păpa banii pe programul PNDL 2, că nici din PNDL 1 primarii noștri n-au putut fura mai mult de jumătate”. „Înseamnă că o să rămânem fără apă, canalizare și șosele?”. „Mai rău: pe lângă astea o să rămânem și fără bani”.

Sâmbătă

Bilanț la Poliție. Noul șef a povestit: „Nicicum nu scăpăm de hoții de buzunare. Dracu’ știe ce mai caută la noi, după ce locul lor de muncă este în Occident”. „Dar nu avem nicio formă de a ne apăra de ei?”. „Exclus. Ăștia sunt în stare să fure din buzunare și pe plajele de nudiști”.

Duminică

De când s-au mărit salariile la stat, slujbașii se mișcă așa de repede că nici nu-i mai vezi. Pe la serviciu…


*
*