Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Şeful Aeroportului se gândeşte la ce mănâncă gura lu’ ăia de la București

Luni

Vio către Ghiusi: „Bolovan vrea să mute statuia făcută din soldă, din Piața Unirii la Catedrală. Păi, așa ne respectăm noi marii bărbați de stat?!”. „Da’ ce să zicem noi, că în loc de Ladislau îl aduce pe Ferdinand. Adică nu-i bun ungurul, dar e perfect neamțul”.

Marți 

Șeful Aeroportului, între ciocan și nicovală: „Vorbesc și ăștia de la Consiliul Județean fără ei. Auzi, cică au calculat că vor aplica penalități firmei care face noul terminal, 300.000 de euro”. „Și care e problema?”. „Păi, dacă se aplică asemenea penalități, gura lu’ ăia de la București ce mai mănâncă?”.

Miercuri

Nae polițistul, un pachet de nervi: „Cum e posibil să nu se dea pensii speciale primarilor?”. „Da’ ce treabă ai tu cu primarii?”. „Am, că după ei noi urmăm. Vrei să ajungem în situația penibilă ca, după 8 ani de școală primară și facultatea de bătut cu pulanul, să avem un rahat de pensie de 1.500 de lei, ca un amărât de doctor?”.

Joi

Brancardierul are idei: „Vreau ca medicii să se pensioneze la 67 de ani, că nu avem forță de muncă”. „Povestea asta-i făcută ca să păstrați dinozaurii în posturile de șefi de  secție!”. „Ce-i rău în asta? Niște dinozauri în spitale din Evul Mediu sporesc atractivitatea stabilimentelor. Pe lângă bolnavi vor veni și turiști”.

Vineri

Ianoș, pus pe fapte mari: „Am să scriu la UE că Bolovan le cheltuie banii în prostie. Numai săptămâna trecută a anunțat că va sparge 80 de milioane de euro”. „Și ce-i rău în asta?”. „Păi, de unde atâta risipă? Uite la noi: menajăm bugetul comunitar, nu cheltuim niciun ban de la UE, ne gospodărim cu ce avem. Adică cu nimic”.

Sâmbătă

Administratorul pieței de vechituri: „Păi, și când a venit Smiley la mall s-a blocat circulația, atunci de ce nu s-a scandalizat lumea? Și când era Ocska, Centura era plină cu mașini parcate aiurea!”. „Și atunci ce facem?”. „La ce tradiție are piața asta, şi dacă o mutăm în deșert, tot vor bloca chilipirgiii dunele de nisip”.

Duminică

Ungurii fac autostradă până la graniță. Noi, un drum prăfuit pe care le ducem pietriș.


*
*