Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Rectorul Barney ne spune ce vrea să învețe de la japonezi

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că premierul vostru perseverează. A purtat la un meci de  fotbal un fular cu harta Ungariei Mari”. „Nu vezi că s-a îngrășat pe bază de stres? Că nici după 100 de ani nu i-a trecut supărarea din cauza Trianonului. Eu mă aștept să-și pună astfel de hărți și pe costumul de baie și pe șpilhausen”.

Marți

Simpaticul pianist Zoli a primit o diplomă de la Birtaș. „Eu am făcut aceste recorduri nu pentru diplome, ci pentru a strânge bani să fac un muzeu al muzicii”. „Și cum a reacționat primarul când i-ai cerut bani?”. „Mai rău decât dacă-i ceream să reducă gigacaloria la populație”.

Miercuri

Șeful Ansamblului Folcloric, despre spectacolul de Ziua Națională: „Amintirile mă năpădesc. Anual produceam un singur spectacol, dar eram plătiți tot anul”. „Și acum?”. „Am ajuns să trăim doar din nunți și nu ne mai odihnim la serviciu, ca pe vremuri”.

Joi

Fostul director de colegiu național nu se lasă. „Am decis să mă judec cu Statul. Vreau să le arăt că am avut dreptate când am ținut elevii la cursuri online, pentru că rata de infectare cu Covid îmi dă mie dreptate”. „Dar ce ți s-a reproșat?”. „Faptul că, deși am cerut să se facă școală de acasă, online, la proteste i-am mobilizat să vină fizic”.

Vineri 

Rectorul Barney: „Au venit japonezii cu o donație de carte. După ce ne-am conectat cu chinezii, au început toți asiaticii să prindă gustul colaborării cu Sorbonica”. „Dar ce aveți voi de învățat de la japonezi?”. „La cum arată sistemul universitar românesc, cred că cel mai util ar fi să știm cum să ne facem seppuku”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, despre zgomotul produs de șantiere în Piața Gojdu: „Se lucrează zi și noapte, nu mă mai pot odihni”. „Lasă, că până la urmă toți o să ne odihnim la loc cu verdeață”. „Nici acolo nu o să avem liniște. N-ai văzut că deja au intrat cu macaralele în cimitir băieții ăia veseli care vând legume la negru și albesc banii în imobiliare?”.

Duminică

Mulțumim echipei de fotbal că nu s-a calificat la CM din Qatar. Cum ar fi arătat suporterii noștri fără să bea două săptămâni?


*
*