Retrospectiva săptămânii: Milițistul dezvăluie cum a ajuns să se ocupe de impozitele orădenilor

Luni

Vio către Ghiusi: „Nu știu cum se face, dar nu l-am văzut niciodată pe Odeon la Ziua Națională. Măcar să ia și el un castron de fasole cu ciolan, dacă nu să aplaude defilarea”. „Cred că va participa numai când se va da ca mâncare tradițională de sărbătoarea națională o porție de bogracs”.

Marți

Șeful Aeroportului: „În ciuda cârcotașilor, continuăm dezvoltarea. Iar după asta sunt convins că va crește și numărul de curse”. „Ăsta să fie sigurul motiv pentru creșterea investițiilor?”. „Mai e unul. Primăria vrea să facă încă 15 pasaje subterane, așa că vrem să dăm o șansă orădenilor care nu vor să rămână blocați în trafic să circule și prin aer”.

Miercuri

Șeful Poliției Locale, despre vandalizările din oraș: „Posturile s-au redus pe motiv că e mai rentabil să reparăm bunurile stricate decât să plătim polițiști”. „Și ți se pare corect?”. „Evident. Că și dacă am fi de 10 ori mai mulți, la ce musculoși suntem, ne vandalizează nesimțiții și pe noi, iar cheltuielile Primăriei ar crește și mai mult”.

Joi

Birtașul a explicat de ce iluminatul de Crăciun va fi exclusiv în centru: „Am  constatat că, dacă în buricul târgului suntem în pas cu lumea civilizată, în cartiere suntem cu 40 de ani în urmă”. „Și ăsta e motiv ca să nu se bucure de Crăciun și cei din cartiere?”. „Este, că acum 40 de ani orădenii trăiau pe vremea lui Ceaușescu, când nu se sărbătorea Crăciunul”.

Vineri

Milițistul povestește: „Am avut inițiativa să dau Primăria în judecată pentru că a băgat impozite aiurea cetățenilor”. „Văd că ești foarte combativ, te pregătești să candidezi la Primărie?”. „Deocamdată o fac din plictiseală, că habar n-ai ce nasol e să ieși la pensie la 40 de ani și pe stradă să nu-ți spună nimeni: trăiți, șefu’!”.

Sâmbătă

Cel mai bogat bihorean nu mai e în top 10. Omul a lămurit: „Dacă ar fi după mine, aș desființa toate clasamentele”. „Asta înseamnă că nu credeți în acest top?”. „Eu zic că ăla nu-i om bogat care poate să-și numere banii. Eu de mult folosesc nu un cântar, ci un pod basculă”.

Duminică

Victorie! României i s-a ridicat MCV-ul. Dar precis că i se va introduce ABS-ul și ESP-ul.


*
*