Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Prefectul explică legătura dintre electrificarea căii ferate și cărăbuși

Luni

Vio către Ghiusi. „Văd că aveți unul mai șovin ca husarul amator”. „Primărelu’ are dreptate. Neamurile noastre au venit aici să scape de arabi, iar ăștia vin peste noi. Și nu i-a discriminat, a decis doar ca pentru arabi să nu dea teren arabil”.

Marți 

Prefectul, despre electrificarea căii ferate: „Lucrurile sunt pe făgașul cel bun. Am obținut cele 82 de avize pentru începerea proiectării”. „De ce atâtea hârțoage?”. „Ne-au cerut și aviz de coexistență cu cărăbușii de pe rambleul căii ferate și, a dracu’ lighioane, cu greu le-am lămurit să semneze”.

Miercuri

Iubitorii de câini și clorofilă au din nou obiectul muncii. Cavalerul cauzelor pierdute a explicat: „Nu ne mai puteam lega de Bolovan, că nu mai erau câini în oraș. Dar acum iar îl luăm la tocat cu câinii din județ și cu defrișarea pădurilor”.

Joi

Cu noul șef de la Municipal: „Care au fost primele măsuri?”. „Am făcut un exercițiu cu pompierii, că în sistemul sanitar românesc e mai important extinctorul decât bisturiul”. „Dar ce e cu TIR-ul frigorific cu morți din curte, despre care spunea fostul director?”. „L-am căutat, că doream să scriu pe el «Capela Hașaș 2», dar nici vorbă de așa ceva”.

Vineri

Niște țărani s-au revoltat, și pe bună dreptate, că în satul lor se va face o parcare de TIR-uri. Un protestatar spunea: „E drept că nu-i terenul nostru, dar muierile din sat sunt numai ale noastre. N-avem chef să ne batem pentru ele cu neamurile lui manivelă”.

Sâmbătă

Puradel: „Vai de Jermănica, dacă stă în nouă mii de euroi”. „Care-i baiu?” „O pirandă de-a mea s-a dat afectată de pandemie și a cerut pentru firma ei ajutor de la statul german”. „Dar avea firmă?”. „O avut una, numai că o vândut-o, că era din fier forjat”.

Duminică

Propunere pentru Primărie. Triplați, fraților, prețurile la transportul în comun și trimiteți banii la București pentru subvenționarea metroului, să circule miticii pe gratis!


*
*