Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Preacucernicul părinte „vrednic este” să păstorească Digitalizarea

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că la Mica Unire ați fost prezenți. Să înțeleg că pe voi vă deranjează doar Marea Unire?”. „Nu știu la care Mare Unire te referi. Cred că Marea Unire de acum urmează, că vin rușii și ne unesc pe toți de ne sar capacele”.

Marți 

Preacucernicul părinte a ajuns șef la Digitalizare. „Numirea ta este o palmă pe obrazul sasului sau chiar te-au trimis acolo să faci treabă?”. „Știi cum se spune la Biserică: Vrednic este! Eu le-am spus din start că, dacă nu-s vrednic, mai bine plec, că la noi prin digitalizare încă se înțelege că analfabeții pot semna punând degetul”.

Miercuri

Birtașul: „Anul acesta vom avea atâtea investiții că doar TVA-ul va fi mai mare decât toată suma investită în Moldova și Oltenia”. „Și populația ce are de făcut?”. „Dacă tot se apropie războiul de granițele noastre, le cer locuitorilor să se înarmeze. Cu răbdare”.

Joi

Un distins și vechi universitar și-a donat biblioteca de trei mii de volume Universității. „Ce v-a determinat să faceți o astfel de donație?”. „Am văzut că mai au vreo două-trei cărți prin bibliotecă, de asta le-am oferit”. „Nu-s puține cărți pentru o universitate?”. „Erau mai multe, dar și-au ascuns, nu știu din ce cauză, lucrările de doctorat”.

Vineri

Geamănul, supărat că s-a repus pe rol procesul prin care au belit Statul Român de 400 milioane de euro. „Degeaba mai umblă după bani fraierii ăștia de portărei! Să-l văd eu pe ăla care mai scoate de la noi, suedezii, vreun ban în România”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara vine cu o idee revoluționară. „Propun ca, de acum înainte, anul calendaristic să aibă numai două luni: februarie și martie, în vecii vecilor”. „De ce?”. „Pentru că Guvernul a decis ca facturile la curent și gaze să fie compensate numai în aceste două luni”.

Duminică

Noroc cu Covidul, altfel nu puteam explica rezultatele proaste de la baschet.


*
*