Retrospectiva săptămâni: Păstorul se pregătește să deschidă curse aeriene… la Debrețin!

Luni

Vio către Ghiusi: „Ți-a plăcut serbarea de Art Nouveau? Imagini splendide pe clădiri superbe. Plus acrobați de primă mână”.

„Eu am văzut clădirile noastre splendide și imaginile voastre nasoale. Plus doi care escaladau clădirea ca să intre pe geam, să fure ceva”.

Marți

Păstorul, fericit: „Cu mare bucurie vreau să vă spun că vom investi în Aeroport câteva milioane de euro ca să mărim terminalul. De asemenea, sunt mândru să anunț că facem o nouă pistă, de 45 de metri lățime, și că prin parteneriatul cu operatorul aerian deschidem noi curse”.

„Toate astea la Oradea?”. „Ce treabă am eu cu Oradea?! La Debrețin!”.

Miercuri

Vuiește Sorbonica! Profesorul de sport, care a scos o grămadă de campioni, a reușit să amenajeze un spațiu pentru săritorii în înălțime.

Pentru cei 15 metri de tartan au venit la inaugurare rectorul Barney, prorectorița și Pleșuvul de la Senat.

Profesorul mi-a zis: „Bine că n-am inaugurat stadionul, că mă trezeam la tăiat de panglici și cu Brancardierul”.

Joi

Nae Polițistul: „Și mai zice lumea că noi suntem proști! Nu mai dați, mă beliților, cechinguri pe feisbuc cu destinațiille voastre de vacanță!”.

„De ce?”. „Păi, vin borfașii și vă sparg casele și ne dați nouă de lucru”.

Vineri

Puradel, iar discriminat: „Ce au, mă, gagiii din Rontău cu noi? Nu mai putem da foc gunoaielor, că deja le și pute”.

„Dar la voi nu s-a inventat tomberonul?”. „Noi în tomberoane ne adăpostim, nu strângem gozurile”.

Sâmbătă

Studentu’ Repetentu’ despre Sânziene: „Dacă fetele își pun busuioc sub pernă, află cine le scoate în cluburi. Noi, dacă ne punem budigăii sub cap, vom afla cine ne va fi Rector și Președinte la Senat”.

Duminică

Să mai zică cineva că Bolovan nu face altceva decât betonează orașul. Săptămâna trecută a mai făcut un parc. Industrial.


*
*