Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Păstorul nu mai poate dormi de grija județului. A judeţului vecin…

Luni

Vio către Ghiusi: „Ce zici de mitingul diasporei? Avem organe de represiune, nu glumă!”. „Vouă altfel de organe v-ar trebui, de reproducere”. „Dar știi de ce i-au bătut jandarmii pe demonstranți cu aşa hotărâre?”. „Precis le-au spus soldaților că e protestul ungurilor care vor Ardealul”.

Marți 

Păstorul nu mai poate dormi de grija județului. A judeţului vecin. „Am discutat cu omologul meu din Ungaria să mai facem un punct de trecere a frontierei non-stop”. „Mare chestie! Dar în afară de idei, mai ai și ceva realizări?”. „Ai mai auzit ceva despre noi curse de pe aeroport?”. „Nu”. „Păi și asta nu e realizare? Unde ai văzut o minoritate să reuşească un asemenea boicot?”.

Miercuri

Nae polițistul, mândru de el: „Ați crezut că dacă desființați mineritul nu se vor găsi caftangii să bată civili? Eu am să propun ca jandarmii să mai primească un spor de salariu de la Centrala Huilei”. „Bine, mă, dar acolo nu pot fi șefi decât cei din Teleorman?”. „Ce te miri? Aici ai văzut vreun șef să nu fie de la Binș?”.

Joi

Puradel, satisfăcut: „Asta înseamnă Cultura în mișcare! Vor veni 100 de coetnici, membrii orchestrei țigănești din Budapesta”. „Adevărul e că dacă vă pricepeți la ceva, la muzică sunteți geniali”. „Pe lângă asta, mai e avantajul că atunci când cântăm nu furăm, pentru că avem mâinile ocupate”.

Vineri

Tanti Zoe, pensionara: „Maică, gata! M-am decis să nu mai mor, măcar până prin 2021”. „Mă bucur că vă ambiționați, dar care e pricina?”. „Eu sunt o femeie credincioasă și toată viața mi-am dorit să văd o minune. Fufa de la Ministerul Muncii a anunțat că dublează pensiile până în 2021, aşa că aștept să văd minunea asta”.

Sâmbătă

Juji, un car de nervi: „Mă, când am văzut-o pe piți aia de la românii de pretutindeni că dă comunicate, mi s-a ridicat tensiunea”. „Dar ce ai cu ea? Trebuie să-și justifice salariul!”. „Tu crezi că ea a scris comunicatul? Că ea nu le are cu literele. Cel mult cu numerele”.

Duminică

Ehei, dacă la demonstrație era ministra de Interne, nu putea fi rănită la coloană, că-i lipsește.


*
*