Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Muncitorul a dat înapoi cu legea care îi obliga pe copii să-și întrețină părinții

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că la ziarul vostru a venit un șef nou. E mai deștept?”. „Nu neapărat, dar măcar nu-i membru de partid”. „Păi, când Odeonul o să vrea șase pagini în care să fie lăudat, ce o să facă?”. „O s-o facă pe banii lui, nu pe ai patronului ziarului”.

Marți 

Muncitorul, deputatul care a dorit ca bieții copii să-și întrețină părinții, bunicii și străbunicii, a dat înapoi. „Io, când am lansat ideea, mă gândeam la mine, că nu știu cum o să mă descurc la pensie”. „Dar vei primi indemnizație și ca fost parlamentar”. „Da, dar pensia oricum e mică, că n-am fost decât un amărât de activist de partid”.

Miercuri

Nae Polițistul: „De câte ori un cadru de la Armată e prins cu trafic de țigări, sare lumea în sus de parcă ar fi genocid”. „Păi, nu l-au prins pe apevist cu țigările de contrabandă?”. „El le-a dus la unitatea militară și oamenii i-au cerut o țigară. Cu ce-i de vină ca are 5.000 de camarazi?”.

Joi

Schimbări la organizația de femei de la Pro România. Fosta șefă a fost dată afară fiindcă a condus sub influența alcoolului. „E o înscenare mizerabilă. Ca să poți conduce un partid, ai nevoie de multă tărie. Eu am avut-o, până la limita de 1,28 la mie în aerul expirat”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara s-a înscris la liceu. „Vreți să-i umiliți pe dascăli cu cunoștințele dumneavoastră? Că pe vremuri se făcea școală!”. „Nu, vreau ca la absolvire să mă bag în șomaj, că primesc 250 de lei pe lună timp de jumătate de an. Bani buni pe lângă pensie”.

Sâmbătă

Fostul şef al Sănătății a pus gând rău trotinetelor electrice. „Ca ministru al Sănătății, știu ce se poate întâmpla dacă intră un trotinetist cu toată viteza în tine. Să fie obligați să-și ia carnet de conducere!”. „Păi, în ritmul ăsta o să-i pui să dea examen de şofer și pe cei care merg cu căruciorul de butelii…”.

Duminică

100 de ani de la înființarea Colegiului Gojdu. Ce păcat că directorul școlii nu ne lasă să vorbim despre asta, nici să publicăm poze cu liceul…


*
*